Cursussen & Lezingen

Voor belastingadviseurs en andere zakelijke dienstverleners verzorgt BOATHOUSE Tax Consultancy regelmatig cursussen en lezingen. Deze gaan over diverse fiscale (vastgoed) onderwerpen.

Een cursus of lezing volgen?

BOATHOUSE Tax Consultancy verzorgt regelmatig cursussen en lezingen over diverse fiscale (vastgoed)onderwerpen.  Aad Rozendal heeft ruime ervaring met geven van cursussen en lezingen voor belastingadviseurs en andere zakelijke dienstverleners, zoals advocaten en notarissen. Aad voelt zich zowel bij grote als bij kleine groepen op zijn gemak en hij staat erom bekend ingewikkelde fiscale materie op een heldere manier uit te leggen. De cursussen die Aad geeft worden dan ook steevast hoog beoordeeld. Ook geeft Aad Rozendal regelmatig incompany cursussen en lezingen voor vastgoedinvesteerders. Uiteraard wordt de inhoud van een cursus altijd in overleg afgestemd op de specifieke doelgroep. De afgelopen jaren heeft Aad o.a. de volgende cursussen en lezingen gegeven:

 • Diverse cursussen over de overdrachtsbelasting en fiscale actualiteiten voor FBN Juristen
 • Diverse cursussen over vastgoedtransacties voor het Register Belastingadviseurs
 • Cursus over bedrijfsopvolging en vastgoed voor Fiscale Topsprekers
 • Cursus over herstructureren en overdrachtsbelasting voor de NOB
 • Diverse lezingen voor Vastgoedbelang
 • Diverse lezingen voor zakelijke relaties van grote banken (zoals ABN, ING en Van Lanschot)

Onderwerpen
cursussen en lezingen

BOATHOUSE Tax Consultancy kan over diverse onderwerpen op het gebied van vastgoed en fiscaliteit een cursus verzorgen. Daarbij kan worden gedacht aan de volgende onderwerpen:

 • Bedrijfsopvolging en vastgoed – Met aandacht voor het onderscheid tussen beleggen en ondernemen, vermogensetiketteringsregels, praktische ervaringen met de Belastingdienst en procederen, overdrachtsbelasting.
 • Fiscale aspecten van vastgoedtransacties – aandachtspunten bij aan- en verkoop van vastgoed waaronder btw en overdrachtsbelasting, herinvesteringsreserve en ruilarresten, herstructureringen en bedrijfsopvolging
 • Herstructureringen – fiscale aspecten van fusies, splitsingen en reorganisaties in vastgoedsituaties
 • Overdrachtsbelasting – Aandacht voor actualiteiten, tips en valkuilen ten aanzien van de heffing van overdrachtsbelasting en de meest actuele rechtspraak.
 • Beleggen of ondernemen? – Met diverse aandachtspunten voor vastgoedbeleggers, o.a. op het gebied van transformatie en projectontwikkeling
Contact

Indien u vragen heeft over de fiscale aspecten van vastgoed of behoefte heeft aan een advies in een concrete casus, dan kunt u een mail sturen of bellen.

Boathouse Tax Consultancy

Zijpendaalseweg 47
6814 CC, Arnhem

T +316 12 92 88 34
rozendal@boathousetax.nl